Verhagen Volledig Mondzorg Liike 04514 verkleind

Nieuwe patiënt

Ben je nieuw bij ons in de praktijk? Dan mag je eerst komen voor een nieuwe patiënt afspraak. Op deze pagina lees je hoe zo'n afspraak eruit ziet.

Scroll down

Welkom bij Verhagen Mondzorg

Allereerst welkom bij Verhagen Mondzorg! Wij stellen jouw vertrouwen in onze praktijk enorm op prijs en kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan het behoud van, of toewerken naar, een goede mondgezondheid.

Ons gemotiveerde en diverse team van beginnende en zeer ervaren tandartsen, mondhygiënistes en assistentes staat voor je klaar om jou de best mogelijke zorg te leveren. Of je nu voor de reguliere controles komt of voor uitgebreide behandelingen, wij zijn hier om jou te helpen. Doordat wij alle mondzorg onder één dak bieden, kan je vrijwel altijd terecht op onze locaties in Lichtenvoorde, Winterswijk, Aalten en Groenlo.

Liike WEB Volledig Mondzorg 03580

Inschrijving

Wanneer je patiënt bij ons wil worden, kan je je inschrijven via de website of door inschrijfformulieren op te halen aan de balie op één van onze praktijklocaties. Het duurt circa twee tot zes weken voordat je volledig bij ons bent ingeschreven. Een collega van de receptie zal dan contact met je opnemen.

Tijdens dit telefoongesprek zal gevraagd worden naar je tandartsdossier. Dit dossier moet je wegens de privacywet zelf bij je vorige tandarts opvragen. Let op! Dit is ook pas het moment dat je je bij je vorige tandarts uitschrijft. Wanneer je dit eerder doet, heb je in de periode van overschrijving geen tandarts en kan je voor spoedklachten dus niet bij je vorige tandarts of bij ons terecht.

Vervolgens zal de receptioniste een eerste patiënt afspraak met je inplannen. Deze afspraak ziet er anders uit dan de reguliere afspraken.

Verhagen Volledig Mondzorg Liike 04560 verkleind

De eerste afspraak

Het doel van de eerste afspraak is dat wij een compleet beeld krijgen van de huidige situatie van jouw mondgezondheid. Op deze manier kunnen wij samen met jou kijken naar hoe wij ervoor kunnen zorgen dat je mond gezond blijft, of wat er gedaan moet worden om dit te verbeteren. Deze afspraak is daarom zowel bij de tandarts als bij de preventieassistente. De duur van de behandeling hangt af van onder andere je leeftijd of het feit dat je wel of geen gebitsprothese draagt.

Tandarts

Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts een gebitscontrole uitvoeren en met jou praten over je mondgezondheid, wensen en behoeften. Op basis hiervan kan er een vervolgafspraak (of vervolgafspraken) gepland worden.

Zo kun je bij ons terecht voor onder andere orthodontie, implantologie, kronen en brugwerk en bleken. Hiervoor kun je altijd een vrijblijvend consult inplannen.

Preventie

Met een preventiebehandeling wordt de conditie van jouw tandvlees bepaald. Dit doen wij, omdat veel mensen het tandvlees vergeten als onderdeel van het gebit. Bij een eerste bezoek aan een preventiemedewerkster wordt er gekeken of en in welke gradatie er tandvleesproblemen aanwezig zijn. Dit wordt vertaald in een PPS-score (1, 2 of 3). Elke categorie geeft een behandeladvies en de behandelaar die jou van dienst kan zijn. Samen met jou zal de preventieassistente er zorg voor dragen dat de tandvleesproblemen niet ontstaan (PPS 1), niet in ernst toe nemen (PPS 2) of stabiliseren (PPS 3). Afhankelijk van de ernst van de problemen word je behandeld door de mondhygiëniste; paro- of preventieassistente.

Tijdens deze afspraak wordt informatie over jouw mondgezondheid gegeven en zo nodig aanvullende informatie over je eigen inspanningen. Na de voorlichting zal er een gebitsreiniging plaatsvinden. Afhankelijk van hoelang het geleden is dat er gebitsfoto's zijn gemaakt, zal de assistente deze ook maken.

Meer informatie over het belang van een goede mondgezondheid en eventuele behandeling lees je hier.

Kindertandverzorging

Kindertandheelkunde is gericht op de mondzorg van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 16 jaar oud. Deze mondzorg varieert van preventie en controles, tot het uitgebreid vullen van melk- en blijvende tanden en kiezen. Kindertandheelkunde vraagt op sommige momenten iets meer geduld en een andere aanpak dan de ‘algemene’ tandheelkunde bij volwassenen.

Daarom hebben wij binnen Verhagen Mondzorg een speciaal kids team, met Project Tandgaaf. Wil je hier meer over weten? Je leest het op onze pagina over Kindertandverzorging.

Voorkeur voor behandelaar of locatie

Wij hebben een groot team, maar begrijpen het als jij verlangt naar vastigheid. Het is uiteraard mogelijk om na een paar afspraken voorkeuren van behandelaren of een locatie door te geven aan onze receptionistes. Zij zullen hier rekening mee houden met de planning.

Heb jij nog vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via de telefoon, e-mail of WhatsApp.

Veelgestelde vragen

Tandheelkundige behandelingen

Wat doet een tandarts?

De tandarts controleert jaarlijks of halfjaarlijks het gebit van de patiënt en werkt samen met zijn assistent. Hij of zij onderzoekt patiënten op afwijkingen of ziekten aan hun tanden, kiezen en slijmvliezen en signaleert patiënten met oppervlakkige tot matige tandvleesproblemen en behandelt deze. Daarnaast adviseert de tandarts, in samenwerking met de mondhygiëniste/preventiemedewerkster, wat voor jou het beste is om jouw mondhygiëne op peil te houden/verbeteren.

Na het vullen van mijn gaatje heb ik nog steeds pijn.

De napijn na het leggen van een witte vulling is vaak heviger dan na een amalgaamvulling. Dit komt doordat het witte vulmateriaal bij het hard worden krimpt. Het materiaal trekt als het ware de wanden van het gaatje in de tand naar elkaar toe. Dit leidt tot het ontstaan van spanning in de kies, wat een extra irritatie van de tandzenuw geeft. Hoe groter de vulling, en hoe dichter bij de zenuw, hoe gevoeliger de napijn kan zijn. Dit duurt niet langer dan twee weken en de napijn is alleen aanwezig bij eten en drinken. Is de napijn na één week continu aanwezig? Neem dan contact op met de praktijk.

Hoe gaat een wortelkanaalbehandeling in zijn werk?

Tijdens een wortelkanaalbehandeling maakt de tandarts eerst jouw tand of kies open en verwijdert het ontstoken/afgestorven zenuwweefsel. Daarna wordt het kanaal, waar het ontstoken/afgestorven zenuwweefsel heeft gezeten, gereinigd met kleine vijltjes en gespoeld met een desinfecterende spoelvloeistof. Nadat het kanaal schoon is wordt het kanaal gelaserd, om vervolgens weer gevuld te worden en afgedicht te worden met een vulling.

Hoe zit het met mijn vergoedingen?

Om te weten wat je vergoed krijgt per tandheelkundige behandeling dien je contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Zij kunnen zien waar je recht op hebt en wat je verbruikt hebt aan tandheelkundige vergoedingen. Kinderen onder de 18 jaar zijn voor tandheelkundig behandelingen verzekerd. Patiënten boven de 18 jaar dienen zich hier aanvullend voor te verzekeren.

Bij mijn kind zit er een zwart plekje op zijn/haar tand. Hoe kan dit?

Een verkleuring op de tanden en/of kiezen kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak uit de verkleuring zich in witte vlekjes, zwarte of bruine vlekken. Vooral bij de voortanden ziet dit er al snel lelijk uit. Zonder behandeling van de tanden en/of kiezen verdwijnt de verkleuring op het gebit niet.

De verkleuring op tanden en/of kiezen kan veroorzaakt worden door een glazuurstoornis, tandaanslag, een bepaald medicijn of bestanddelen uit voeding. In bepaalde voedingsmiddelen of genotsmiddelen zijn kleurende stoffen aanwezig die vlekjes op jouw tanden kunnen veroorzaken. De voedingsmiddelen met een hoog gehalte van kleurende stoffen zijn koffie, thee, drop, alcohol maar ook tabak valt onder deze noemer. De kleurende stoffen hechten zich vooral aan jouw tandplak en tandsteen. De tandarts, mondhygiëniste of preventiemedewerkster kan deze vlekjes proberen te verwijderen door middel van polijsten. De vlekjes komen vaak wel weer terug als de voeding niet veranderd wordt.

De vlekjes op de tanden en/of kiezen kunnen ook een beginnend gaatje zijn. Dit begint vaak als een bruine vlek die uiteindelijk zwart wordt. Niet altijd wordt de bruine vlek opgemerkt en ziet men het pas op het moment dat het vlekje zwart gekleurd is.

Laat vlekjes op je tanden daarom altijd controleren door de tandarts, mondhygiëniste of preventiemedewerkster, zij kunnen jou adviseren wat het beste gedaan kan worden aan de vlekjes.

Kan een tand of kies verkleuren na een wortelkanaalbehandeling?

Een tand of kies verkleurt meestal niet na een wortelkanaalbehandeling. Als er toch enige verkleuring ontstaat, kan de tandarts die meestal verhelpen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Maak een afspraak met de tandarts en kijk welke mogelijkheid voor jou het beste is.

Hoe ziet de tand er na de wortelkanaalbehandeling uit?

Vroeger kon de tand waaraan een wortelkanaalbehandeling was uitgevoerd, nog wel eens donkerder van kleur worden. Dankzij modernere technieken gebeurt dit tegenwoordig bijna niet meer. Mocht er wel een kleine verkleuring ontstaan, dan kan dit worden verholpen.

Wat gebeurt er als na een wortelkanaalbehandeling nogmaals een ontsteking ontstaat?

Wortelkanaalbehandelingen zijn over het algemeen succesvol en de kans op een nieuwe ontsteking is erg klein. Mocht dit echter wel gebeuren dan kan de behandeling worden herhaald. Mocht de ontsteking zich echter uitbreiden naar het eind van de wortel en het kaakbot, dan zal de tandarts of een kaakchirurg een wortelpuntoperatie uitvoeren.

Wat gebeurt er als ik geen wortelkanaalbehandeling laat uitvoeren?

Als de pulpa eenmaal ontstoken is, zal deze niet meer genezen. Het alternatief van een wortelkanaalbehandeling is het uitvoeren van een wortelpuntoperatie of het trekken van de tand of kies. In sommige gevallen is dit de beste oplossing. Over het algemeen is het beter om zoveel mogelijk jouw eigen tanden en kiezen te behouden en dus een wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren.

Hoe lang duurt het voor een verdoving is uitgewerkt?

Als de tandarts iets moet doen wat onprettig voelt en pijnlijk kan zijn, zal in de meeste gevallen een plaatselijke verdoving worden voorgesteld. Het kan tot ongeveer 2 tot 3 uur duren voordat de verdoving is uitgewerkt, afhankelijk van jouw behandeling. Het is belangrijk om na de behandeling er op te letten dat er niet op de lip, wang of tong wordt gebeten, om zo bijtwondjes te voorkomen. Tevens moet er uitgekeken worden met hete dranken.

DSC6619 1

Wil jij graag patiënt bij ons worden?

Ik help je graag op weg

Hanne

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl