DSC6798i

Brugwerk

Wat is een brug, wanneer kan je ervoor kiezen en hoe ziet de behandeling eruit? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over brugwerk.

Scroll down
Brug

Wat is een brug?

Een brug is één van de oplossingen voor het vervangen van een ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit een kunsttand en twee kronen. De brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden. De brug omspant dus de lege ruimte van de ontbrekende tand of kies. De brug wordt met een speciaal cement vastgezet en kunt deze dus niet zelf verwijderen na plaatsing. De kleur van de brug kan helemaal worden aangepast aan de kleur van jouw natuurlijke tanden, zodat deze niet opvalt.

Hoe gaat het plaatsen van een brug in zijn werk?

Allereerst worden de tanden of kiezen waaraan de brug wordt verankerd, bijgeslepen en gereedgemaakt voor het plaatsen van de brug. Je krijgt hierbij een verdoving zodat je er niets van voelt. Hierna maken we een afdruk van de geslepen tanden of kiezen en het gat van de ontbrekende tand of kies. Onze tandtechnicus gaat met behulp van deze afdruk aan de slag om de brug helemaal op maat te maken voor jou.

Tot de brug klaar is, plaatsen we eerst een tijdelijke, kunststof brug. Alvorens plaatsing en vastzetten van de definitieve brug, controleert de tandarts of je er goed mee kunt bijten en of deze goed past. Zo weten we zeker dat deze perfect aansluit op jouw gebit.

Hoe lang gaat een brug mee?

Hoe lang een brug meegaat hangt af van de gezondheid van de aangrenzende tanden of kiezen, maar in principe gaat de brug vele jaren mee! Het is belangrijk dat je weet dat een brug, de aangrenzende tanden of kiezen niet volledig ondoordringbaar maakt voor tandbederf. Je moet je tanden en kiezen dus echt goed schoonhouden. Wij zullen je na de behandeling ook uitgebreid vertellen hoe je de brug het beste schoon kunt houden.

Op de pagina met de FAQ-vragen over een brug, lees je meer over alles wat erbij komt kijken.

DSC6484

Wil je meer informatie over een brug?

Ik help je graag op weg

Mireille

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl