Zorgverzekering

Vergoedingen

Hoe zit het met vergoedingen met betrekking tot tandheelkundige zorg?

Scroll down

Wat valt er onder de basisverzekering en waar moet jij je aanvullend voor verzekeren?

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt in onze praktijk. In Nederland is het zo geregeld dat bijna alle tandheelkundige zorg voor alle kinderen tot 18 jaar in de basisverzekering valt. Let op: dit geldt niet voor het beugeltraject en kroon,-brugwerk. Hiervoor dien je jouw kind extra voor te verzekeren. De overige tandheelkundige behandelingen vallen wel onder de basisverzekering.

Iedereen die ouder is dan 18 jaar heeft de mogelijkheid zich voor tandheelkundige zorg aanvullend te verzekeren. Het is aan jou de keuze om dit te doen, het is niet wettelijk verplicht om je hiervoor aanvullend te verzekeren.

Welke tandheelkundige behandelingen vallen onder een aanvullende verzekering?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Het ligt er aan hoe en bij welke zorgverzekeraar jij verzekerd bent. Je kunt het beste deze vraag stellen bij jouw zorgverzekeraar. Vooraf aan een behandeling, waarvan de kosten boven de € 250 uitkomen, krijg je een begroting van de tandarts, mondhygiëniste, paro-en preventieassistente. Deze begroting kun je bespreken met jouw zorgverzekeraar om er achter te komen wat jij vergoed krijgt.

Wil je meer informatie over de begroting die je hebt gekregen? Dan kun je contact opnemen met onze administratie. Dit kan via e-mailadres post@verhagenmondzorg.nl. Ook zijn ze elke werkdag 's ochtends van 8 uur tot 12 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0544-371260.

Heb je vragen over vergoedingen, dan kun je het best terecht bij je zorgverzekeraar.