Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08924

Laserbehandeling bij zuigelingen

Heeft jouw baby een te strakke tongriem of lipbandje? Wij bieden specialistische zorg, waardoor dit eenvoudig verholpen kan worden door middel van een laserbehandeling.

Scroll down

Wanneer je kinderarts of lactatiekundige heeft vastgesteld dat jouw baby een te strakke tongriem of lipbandje heeft, kan je bij ons terecht om dit te verhelpen. Eerst zullen wij bij jouw baby meekijken om definitief te beoordelen of het inderdaad de tongriem of het lipbandje is die de voeding bemoeilijkt. Wanneer wij dit bevestigen, zal één van onze laserspecialisten binnen Verhagen Mondzorg dit probleem verhelpen door middel van een dentale laser.

Wat is een te strakke tongriem of lipbandje?

Het komt regelmatig voor dat zuigelingen een te strakke tongriem of lipbandje hebben. Dit betekent dat het bindweefsel dat de tong aan de onderkant van de onderkaak, of de lip met de bovenkaak verbindt, te kort of te strak is. Hierdoor kan de tong of lip niet vrij bewegen. Dit probleem dient op indicatie verholpen te worden, aangezien dit kan leiden tot minder gewichtstoename en in de toekomst zelfs tot spraakproblemen of kaakafwijkingen.

Shutterstock 753791905

Zo herken je het

Het is soms lastig om een te strakke tongriem of lipbandje te herkennen. Toch zijn er wel enkele aanwijzingen waaruit je kan afleiden dat je baby hier mogelijk last van heeft.

Zo kunnen er voor zowel voor baby als moeder problemen ontstaan tijdens de (borst)voeding. De baby heeft dan moeite met het vastpakken van de tepel of speen van de fles, wat kan leiden tot onvoldoende gewichtstoename.

Een andere aanwijzing is dat de baby te weinig beweging maakt met de tong of lip. Zo komt het regelmatig voor dat zij de tong niet kunnen uitsteken of verschuiven. Dit kan leiden tot spraakproblemen of het ontwikkelen van kaakafwijkingen op latere leeftijd.

Mocht je het vermoeden hebben dat je baby hier last van heeft, is het verstandig om dit te laten checken bij je kinderarts of lactatiekundige.

Laserbehandelingen in de tandheelkunde

Gelukkig kan een te strakke tongriem of lipbandje verholpen worden. Vaak wordt dit gedaan door middel van een knip of snijden. Er treedt dan bloeding op, waardoor de kans groter is dat er een nieuw litteken ontstaat (dus eigenlijk een nieuw lipje of bandje). Bij het gebruik van een dentale laser gebeurt dit niet.

Met een laser kunnen artsen veel preciezer werken, wat veel voordelen biedt ten opzichte van de traditionele manier. Baby's ervaren nauwelijks napijn en complicaties. Er ontstaat minder bloeding, waardoor de kans dat omliggende weefsels en bloedvaatjes worden geraakt veel kleiner is. Hierdoor is ook de kans op infecties kleiner. Met een laserbehandeling wordt een mooi vlak oppervlak gecreëerd, waarna de lip of tong direct vrij en onbeperkt kan bewegen. Je zult merken dat je baby dezelfde dag al een stuk beter drinkt.

Onze specialist

Binnen ons Verhagen Mondzorg-team voeren Jasper Lijftogt en Leon Verhagen de laserbehandelingen bij zuigelingen uit. Zij hebben hiervoor een opleiding afgerond aan de Laser Academy in Wenen. Dit is een belangrijke specialisatie, omdat het werken met laserlicht om uitgebreide kennis vraagt. De verschillende laserbehandelingen, vragen allemaal om een bijpassende laser. Deze hebben uiteenlopende golflengten van laserlicht.

Voor het laten laseren van een tongriem of lipbandje bij zuigelingen gebruiken wij de ktp-laser. Deze laser is zeer precies en dat is nodig omdat naast het tongriempje de uitgangen van de speekselklieren zitten.

Zodra is vastgesteld dat jouw baby inderdaad last heeft van een te korte of te strakke tongriem of lipbandje, bieden wij deze behandeling aan op onze locatie in Lichtenvoorde.

Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08940

Kindertandheelkunde bij Verhagen Mondzorg

Ook wanneer je kinderen ouder worden kunnen, zij bij Verhagen Mondzorg terecht. Wij raden aan om jouw kind bij het doorbreken van het eerste tandje mee te nemen naar de tandarts. Zo krijgt jouw kind van jongs af aan een goed beeld van tandartsbezoeken, wat eventuele spanning op latere leeftijd weg kan nemen.

Bij ons werken speciale kindertandverzorgers die kinderen op spelenderwijs kennis laten maken met het bezoeken van de tandarts. Op deze pagina lees je er meer over: Kindertandheelkunde bij Verhagen Mondzorg.

Daarnaast hebben wij Project Tandgaaf: een methode voor kinderen bij de tandarts en mondhygiëniste die gericht is op preventie. Omdat elk gebit anders is, zal deze methode voor ieder kind een andere invulling hebben.

DSC6008

Kan ik jou helpen?

Ik help je graag op weg

Jacqueline

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl