Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08745

Tandgaaf

Elk gebit is anders en dient goed verzorgt te worden. De verzorging van het gebit begint al bij de geboorte van je kind. Als ouder wil jij toch ook een gezond gebit voor jouw kind en dat je kind met een gezonde mond opgroeit?

Scroll down

Tandgaaf is een methode voor kinderen van 0 tot 18 jaar bij de tandarts en mondhygiëniste die gericht is op preventie: het voorkomen van problemen aan het gebit. Omdat elk gebit anders is zal deze methode voor iedereen anders zijn.

Setje

Is de methode Tandgaaf ook wat voor mijn kind?

Tandgaaf is mondzorg in een andere jas. De mondzorgverlener wordt de begeleider van jouw kind, ook wel zijn of haar coach genoemd. Coaches zijn nodig om gaatjes en ontstoken tandvlees te voorkomen en een gezond gebit te behouden. De coach kijkt specifiek naar wat jouw kind op tandheelkundig gebied nodig heeft. Het programma is bedoeld voor kinderen van alle leeftijden, dus vanaf het eerste bezoek aan de tandarts tot het 18e levensjaar. De kosten voor de behandelingen die uitgevoerd worden vallen onder de basisverzekering van de jeugdzorg.

Hoe gaat Tandgaaf in zijn werk?

De coach kijkt hoeveel plak aanwezig is in de mond en welke andere risicofactoren er nog meer zijn. Dit wordt door middel van een puntensysteem bij gehouden en is de basis voor het zorgprogramma.

Bij de Tandgaaf methode wordt bij iedere controle de tandplak (een nauwelijks zichtbaar wit-geel laagje) gekleurd. De mondzorgverlener brengt een vloeistof op de tanden aan die tandplak zichtbaar maakt. Zo kun jij, als ouder, en jouw kind goed zien waar er nog tandplak zit. Ook zal de mondzorgverlener aangeven op welke manier jouw kind het beste kan poetsen. Tevens zal er informatie gegeven worden over eet en drinkgewoontes. Jouw kind krijgt hierdoor meer kennis over zijn of haar mondgezondheid en verbetert de mondhygiëne. Jij, als ouder, ondersteunt en motiveert jouw kind bij het uitoefenen van de dagelijkse mondverzorging.

Soms zal de coach kiezen extra beschermen (sealen) of een fluoridebehandeling geven. Maar meestal zijn die behandelingen niet nodig. De invullingen en uitvoering van de preventiemethode kan binnen een gezin verschillen. Tandgaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

In het begin kan de begeleiding, door de coach, intensiever zijn en op maat. Uiteindelijk zullen jouw kind en jij systematisch kunnen poetsen en zal de begeleiding afnemen. Jouw kind zal op latere leeftijd een gaaf gebit hebben.

Image 2018 09 06 3
Poetskaart

Poetsdiploma

Van veel ouders krijgen wij vaak te horen dat ze het een flinke uitdaging vinden om er voor te zorgen dat hun kind zijn/haar tanden goed poetst. Hier hebben wij iets op verzonnen. Om tanden poetsen leuker te maken hebben wij een poetskaart en poetsdiploma gemaakt. Op de poetskaart kan de ouder/verzorger aangeven of het kind goed zijn/haar tanden gepoetst heeft en op welk moment.

Poetsdiploma

Op het moment dat de poetskaart vol is, kan deze ingeleverd worden bij de preventiemedewerkster. Vind de preventiemedewerkster dat er goed gepoetst is, verdient het kind het enige echte Verhagen Mondzorg poetsdiploma!

Informatieve video's

Trammelant in Tandenland is een initiatief van GGD Amsterdam om ouders en kinderen van groep 1 t/m 4 in te lichten over een gezonde mond. Voor dit initiatief hebben zij video's gemaakt. Deze video's zijn erg leerzaam en leuk gemaakt voor kinderen. Benieuwd naar deze video's? Bekijk ze hier.

DSC6358

Ben je geïnteresseerd in de methode Tandgaaf?

Vraag één van onze receptionistes naar de tijden voor deze methode.

Jacquelien

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl