Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08712

Kindertandverzorging

Bij Verhagen Mondzorg zijn we gespecialiseerd in kindertandverzorging en kindertandheelkunde. Op deze pagina lees je meer over dit onderwerp.

Scroll down

Wat is kindertandheelkunde?

Kindertandheelkunde is gericht op de mondzorg van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar oud. Deze mondzorg varieert van preventie en controles, tot het uitgebreid vullen van melk- en blijvende tanden en kiezen. Kindertandheelkunde vraagt op sommige momenten iets meer geduld en een andere aanpak dan de ‘algemene’ tandheelkunde bij volwassenen.

Daarom hebben wij een kids team opgericht, waarbij wij samenwerken met een team speciaal gericht op de behandeling van kinderen. We houden rekening met de leeftijd en spanningsboog van je kind en spelen ook in op eventuele (vervelende) ervaringen in het verleden bij een vorige tandarts.

Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08753

Het is voor kinderen erg belangrijk dat ze weten wat er gaat gebeuren, zodat ze niet bang zijn voor het onbekende. Door middel van de Tell-Show-Do methode zorgen we ervoor dat je kind de stapjes van een behandeling kent en weet wat er gaat komen. Daarnaast werken we met Project Tandgaaf, volledig gericht op preventie en het voorkomen van gaatjes.

Een eerste vulling is natuurlijk altijd spannend, maar onze kindertandverzorgsters maken alle bezoeken aan de tandarts zo luchtig mogelijk. We proberen zoveel mogelijk pijnloos te werken, zodat er geen negatieve ervaring wordt opgedaan.

Toch merken wij dat veel kinderen niet naar de tandarts gaan. Omdat het juist op jonge leeftijd al heel belangrijk is dat de verzorging en controle van tanden goed is, adviseren wij om kinderen op tijd te laten beginnen met het bezoeken van de tandarts. Neem je kind daarom al mee naar de tandarts vanaf het doorbreken van het eerste tandje.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Lees dan verder op onze pagina over Kindertandheelkunde.