Dsc 0604 113Dsc 0604Praktijk

Gnathologie

Gnathologie: alles wat je moet weten over het oplossen van kaakproblemen.

Scroll down

Wanneer ga je naar de gnatholoog?

Heb jij kaak- en hoofdpijn klachten? Een gnatholoog kan jou van dit probleem afhelpen. Een tandarts-gnatholoog houdt zich namelijk bezig met alle mogelijke klachten van het kauwstelsel. Hierbij horen kaakpijn, pijn bij kauwen, oorpijn, openingsbeperking en ook hoofdpijn. Deze klachten komen meestal niet vanuit de tanden of kiezen, maar worden veroorzaakt door de kauwspieren, die bijvoorbeeld overbelast kunnen zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen door tandenknarsen of klemmen in je slaap. Ook kunnen problemen in het kaakgewricht de reden zijn voor pijn, waarbij je soms pijnlijke “knappen” kunt voelen of waarbij je jouw mond niet ver meer kunt openen.

Daarnaast spelen psychosociale- of algemeen medische aspecten een belangrijke rol bij het ontstaan van de pijnklachten. De gnatholoog werkt dan ook vaak samen met een fysiotherapeut of psycholoog.

Meer informatie over gnathologie

Met welke problemen ga je naar de gnatholoog, hoe ziet een behandeltraject eruit en hoe zit het met de kosten? Je leest het allemaal op onze verdiepingspagina over gnathologie.

Gnathologie binnen Verhagen Mondzorg

Binnen onze praktijk, is tandarts Leon Verhagen erkend gnatholoog. Dit is uniek in het oosten, gezien de meeste gnathologen werkzaam zijn in het westen van het land. Een aanwist voor de Achterhoek.

Herken jij jezelf in de bovenstaande klachten? Maak dan een afspraak bij Leon Verhagen om samen te werken naar een oplossing voor je klachten.

DSC6212

Heb jij last van kaakklachten?

Ik help je graag op weg

Debbie

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl