Thumbnail aflevering2

Wil jij een mooie gezonde lach waar je een leven lang mee vooruit kunt?

Ons tandheelkundig team in Lichtenvoorde, Groenlo, Aalten en Winterswijk gaat altijd uit van de totale mondgezondheid, waarbij we oplossingen kiezen die het beste bij je passen. Hier lees je meer over ons individueel gemaakte brackets beugel (Insignia-beugelsysteem) en over de doorzichtige beugel (Spark Aligner systeem).

Scroll down

Verhagen Mondzorg: meer dan alleen rechte tanden

Bij orthodontie denk je waarschijnlijk als eerste aan het rechtzetten van tanden en kiezen. Maar er is nog veel meer mogelijk met orthodontie! We kunnen er niet alleen een prachtige lach mee creëren, maar ook een gezondere en beter reinigbare situatie in jouw mond mee bereiken. Daarbij houden we rekening met de uitstraling van jouw hele gezicht. In onze praktijk gaan we uit van een totaalbenadering voor jouw mond. Wat betekent dit precies?

Dsc 0606 115Dsc 0606Praktijk

Waarom wij een totaalbenadering zo belangrijk vinden

Onze tandartsen zijn gedifferentieerd op veel gebieden in de tandheelkunde, dus niet alleen in de orthodontie. Dit betekent dat juist wij bij uitstek het ideale team zijn om jou de best passende oplossing te bieden. Soms is niets doen ook een goed advies en daarom kijken we samen wat het beste bij jouw situatie en jouw wensen past. Of het nu een beugel is, een implantaat oplossing, restauraties of welke optie dan ook, we hebben het allemaal in huis. Daarmee hebben wij veel meer behandelopties voor je dan de orthodontist, die alleen een beugelbehandeling kan aanbieden.

Orthodontie is de behandeling waarmee we tanden niet alleen rechtzetten, maar waarmee we ook andere problemen kunnen oplossen of voorkomen. Deze aanpak kan niet alleen efficiënter, maar soms ook duurzamer zijn. Door juist vanuit deze totaalbenadering naar jouw mond te kijken, kan een beugel in sommige gevallen verschillende problemen tegelijk oplossen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld implantaten of een brug soms niet nodig en bespaar je ook op je tandheelkundige behandelingen. Vraag maar eens een gratis virtueel consult aan en je staat versteld wat er allemaal mogelijk is.

Brackets of Spark Aligners?

Je hebt in onze praktijk altijd de mogelijkheid om te kiezen tussen individueel gemaakte brackets met -draden of Aligners. De Spark Aligners ken je misschien ook wel als de doorzichtige beugelhoesjes. Wij zullen in een eerste gesprek samen met jou bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Insignia beugel: maatwerk voor jouw gebit

Om jouw mond gezond en mooi te maken, gebruiken we het in onze ogen allerbeste en meest geavanceerde bracket systeem: het Insignia beugelsysteem. Dit systeem wordt helemaal op maat gemaakt voor jouw mond, met behulp van digitale 3D technieken van Insignia. Met Insignia werken we voorspelbaar en heel precies aan het mooiste en beste eindresultaat voor jouw mond. Wij staan samen aan de basis om met Insignia je een supersmile te bezorgen.

Fac Analyse

Aan het begin van jouw behandeling weet je al hoe het eindresultaat er uit gaat zien en kun je nog beter de verbeteringen volgen die we samen gaan realiseren. Met Insignia worden brackets op de tanden geplaatst met een nauwkeurigheid van 99%. Deze nauwkeurigheid is met geen enkel ander beugelsysteem mogelijk daar hebben we uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Wil je meer lezen over het Insignia-beugelsysteem? Op deze website vind je meer informatie en verschillende animaties en video’s, die nog meer uitleg geven over het beugeltraject en de techniek van Insignia. Heb je andere vragen over het beugelsysteem? Neem dan contact op met ons Verhagen Volledig Mondzorg-team.

IMG_1869

Spark Aligner; de doorzichtige beugel

Naast het Insignia-beugelsysteem bieden wij als één van de eerste klinieken in Europa de Spark Aligner behandeling aan. Een van de grootste voordelen van de Spark Aligner is dat hij "onzichtbaar" is en als enig aligner systeem hebben we duidelijk zicht op de wortels van je tanden en kiezen. Wil je meer weten over de doorzichtige beugel Spark Aligner en ben je benieuwd of deze behandeling iets voor jou is? Lees dan hier verder.

Online volgsysteem

Bij de Spark Aligners wordt jouw beugeltraject online gevolgd. Hiervoor gebruiken we de app Dental Monitoring.

Beugel voor kinderen

Doordat je met het Insignia-beugelsysteem voor een relatief kortere periode een beugel draagt, zal het veranderproces in jouw mond sneller klaar zijn. Hierdoor is de kans op het krijgen van gaatjes ook kleiner. En, goed om te weten: met Insignia hoef je bij ons nooit een buitenbeugel of blokbeugel te dragen. We weten al sinds het begin van deze eeuw dat je kaken niet kunt laten groeien met een beugel, dus waarom zouden we je plagen met deze apparatuur?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het is niet mogelijk om de kaakgroei te stimuleren of af te remmen met een beugel. De beugel is bedoeld voor het rechtzetten en positioneren van tanden en kiezen, maar we kunnen tanden ook oprichten en zo meer ruimte bieden in de breedte van het gebit. Dat maakt je lach voller en breder en je hebt minder kans dat er kiezen verwijderd moeten worden. Tijdens het opstellen van een behandelplan, houden we natuurlijk rekening met de groei van een kind, maar ook met het ouder worden, zodat het eindresultaat van het gebit op elke leeftijd er steeds fantastisch uit ziet.

Beugel voor volwassenen

We gebruiken de beugel niet alleen voor het rechtzetten van de tanden. De beugel biedt ook een alternatief voor het ontbreken van tanden en kiezen. Daarnaast kan de beugel bijdragen aan een betere mondgezondheid, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van tandvleesproblemen.

Wat kunnen we nog meer door het plaatsen van een beugel?

We zijn in staat om de uitstraling van jouw gezicht te veranderen, door de tanden je lippen maximaal te laten ondersteunen. Een veel betere en gezondere oplossing dan het toepassen van fillers. Een beugel kan een hele passende en effectieve oplossing zijn, wanneer het gezicht op latere leeftijd wat invalt of wanneer de lippen niet goed worden ondersteund. Met een beugelbehandeling kunnen we zelfs de lichtreflectie en daarmee de uitstraling van je tanden verbeteren. Dit doen we door de tanden in een andere hoek te plaatsen, wanneer ze bijvoorbeeld wat meer naar binnen gericht zijn en hierdoor donkerder lijken.

Meer weten over beugels en onze specialisten?

Wil je meer weten over het Insignia-beugelsysteem en Spark Aligner? Over onze tandartsen of over behandeltrajecten? Hieronder lees je alvast de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag, of wil je alvast een consult inplannen met één van onze behandelaars? Zoek je een gespecialiseerde tandarts in orthodontie in Lichtenvoorde, Groenlo, Aalten of Winterswijk? Neem dan contact op met ons Verhagen Mondzorg-team!