Spark

Spark Aligners - De doorzichtige beugel

Niet tevreden over jouw gebit maar wil je geen Insignia (blokjes) beugel? Dan is de doorzichtige beugel Spark Aligner wat voor jou!

Scroll down

De Spark Aligner is een beugelsysteem dat bij iedereen kan worden toegepast: Jong en oud, of je nu slechts één of enkele tanden wilt corrigeren, of een oplossing zoekt voor je volledige mond, met de Spark is veel mogelijk! Door middel van opeenvolgende doorzichtige hoesjes wordt de juiste stand van het gebit gerealiseerd. En het mooiste: deze doorzichtige beugel is onzichtbaar!

Wil jij starten met de Spark Aligner behandeling?

Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts bij jou de metingen voor jouw glimlach uitvoeren. Ook wordt er een 3-Shape scan en 3D röntgenfoto's gemaakt. Als alle informatie verzameld is, zal de tandarts het gewenste eindresultaat en de Aligners gaan ontwerpen. Daarna kan de onzichtbare beugel geproduceerd worden. Voordat de beugel geplaatst wordt, zullen er eerst twee afspraken worden ingepland. Eén voor het reinigen en polijsten van je tanden en de andere is voor het bespreken van jouw beugelbehandeling. Tijdens deze afspraak laten we jou zien hoe het eindresultaat wordt en geven we jou uitleg hoe je om moet gaan met de Spark Aligners en de app Dental Monitoring. De Spark Aligner behandeling bestaat uit twee delen, je krijgt eerst je persoonlijke basis set hoesjes en daarna de refinement hoesjes. De refinement hoesjes zijn voor de finishing touch. We kunnen van te voren niet zeggen hoeveel hoesjes je nodig hebt.

IMG_1845

Plaatsing van deze doorzichtige beugel

Tijdens de plaatsing van de Spark Aligners etsen we eerst jouw tanden, zodat de attachments goed bevestigd kunnen worden. Attachments zijn kleine composiet blokjes, die op jouw tanden worden bevestigd. Ze nemen de kleur van jouw tanden aan als een kameleon, waardoor ze nagenoeg onzichtbaar zijn. Tot slot worden de hoesjes geplaatst. Deze hoesjes kun je zelf in en uit doen en dien je wekelijks voor de volgende te vervangen. Het is belangrijk dat de hoesjes minimaal 22 uur per dag gedragen worden en om zo veel mogelijk de chewies te gebruiken. De aligner klemt zich dan beter om de tand, en deze zal daardoor sneller bewegen naar het beoogde resultaat. Soms is er naast de aligners nog meer materiaal nodig om het gewenste eindresultaat te behalen zoals botankers en/of elastieken.

Benieuwd hoe de behandeling in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video.

Verschil tussen de Insignia beugel en de onzichtbare Spark Aligners

Het grootste en belangrijkste verschil tussen de Insignia beugel en de Spark Aligner is de zichtbaarheid. Bij de Insignia beugel zijn de brackets en draad zichtbaar in de mond. Bij de Spark Aligners zijn de attachments en de hoesjes niet zichtbaar. Daarnaast kun je de Spark Aligner zelf in- en uit doen en dien je ze ook zelf elke week te vervangen. De overeenkomst tussen beiden is dat we bij beide systemen zicht hebben op de wortelpositie. Daardoor is de behandeling voorspelbaar en sneller. Bij beide systemen zullen er controles worden gepland; bij Insignia zal dit maandelijks zijn terwijl de frequentie bij de Spark Aligner één keer in de 10 weken is. Tevens wordt je bij het beugeltraject Spark Aligner gevolgd via de app Dental Monitoring. Via deze app stuur je elke week foto's in van jouw gebit. Op deze manier kan de behandelaar jouw traject beter monitoren en indien nodig tijdig bijsturen. Ook sta je via deze app 24/7 in contact met de behandelaar. Belangrijk voor jou om te weten: ongeacht hoe vaak je per maand scant, de declaratie voor een controle wordt slechts één keer per maand aan je berekend.

DSC6358

Wil je meer informatie over de Spark Aligner?

Neem dan contact op met ons!

Jacquelien

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het onderwerp Spark Aligners.

Spark Aligner

Hoe gebruik je chewies?

Wat zijn chewies

Chewies zijn witte rubberen staafjes die je gebruikt om de Spark Aligner beter om de tanden heen te laten klemmen. De tanden zullen doordat de Spark Aligner beter om de tanden heen klemt, sneller bewegen naar het beoogde eindresultaat.

Wat is Dental Monitoring?

Ben je verplicht om gebruik te maken van Dental Monitoring?

Ja. We hebben er bewust voor gekozen dat wij onze Spark patiënten uitsluitend behandelen wanneer wij hen ook virtueel kunnen volgen. Zo kunnen wij meteen ingrijpen wanneer dit nodig is. Zo ben je sneller klaar én werkt het ook kostenbesparend. Je hoeft op deze manier minder vaak fysiek langs te komen.

Reinigen van de Spark Aligners

Het is belangrijk dat je de Spark Aligners goed schoon houdt. Dit gaat het beste door ze na het dragen schoon te maken met water en zeep. En door de Spark Aligners één keer per week te reinigen met een chemisch reinigingsmiddel, zoals koffiezetontkalker, badkamerglans of aanverwante producten. Let op! Gebruik nooit kokend water voor het schoonmaken en stop de Spark Aligners ook niet in de vaatwasser. De Spark Aligners kunnen dan smelten en vervormen.

Hoe lang moet je de Spark Aligners dragen

Je moet de Spark Aligners minimaal 22 uur per dag dragen. Ze mogen tijdens het eten en met het tanden poetsen uit en langer dan 22 uur dragen is natuurlijk geen enkel probleem.