Scanbox Pro met App

Op afstand volgen wij jouw beugelproces

Zo kan de voortgang beter bewaakt worden en sta jij altijd in contact met jouw behandelaar.

Scroll down

Dental Monitoring

Als jij de keuze hebt gemaakt voor de Spark Aligner beugel, dan ga jij werken met de app Dental Monitoring. Deze app is te downloaden op jouw telefoon. Via deze app stuur je heel gemakkelijk foto's van de voortgang van jouw gebit naar jouw behandelaar. Deze foto's matchen we dan met de laatst genomen mondscan, die we één keer in de 10 weken in de praktijk maken. Zo kan jouw behandelaar op afstand jouw voortgang volgen en je direct aanwijzingen geven. Hierdoor hoef jij minder vaak naar de praktijk te komen. Tevens kun jij via deze app vragen sturen naar de behandelaar. Hierdoor sta jij 24 uur per dag in contact met jouw behandelaar. Nog een groot voordeel van Dental Monitoring is dat het behandeltraject korter is dan zonder gebruik van de app. De behandelaar heeft door de app een beter zicht op het traject en kan indien nodig tijdig bijsturen.

Wat voor voordelen heeft Dental Monitoring voor jou?

 • Continu monitoring van jouw behandeling op afstand d.m.v. een ScanBox en jouw mobiele telefoon.
 • Meer betrokkenheid en communicatie met de praktijk.
 • Minder praktijkbezoeken; je hoeft maar één keer in de tien weken naar de praktijk te komen voor een controle.
 • De behandeling zal sneller, efficiënter en zorgvuldiger verlopen, omdat bij veranderingen direct ingegrepen kan worden.

Hoe werkt Dental Monitoring?

 • Wij werken samen met het Dental Monitoring validatie team en zullen jouw behandeling met hen delen.
 • Je maakt wekelijks een scan van jouw gebit.
 • Jouw scans worden d.m.v. kunstmatige intelligentie geanalyseerd.
 • De analyse wordt doorgestuurd naar het Dental Monitoring validatie team.
 • Het Dental Monitoring validatie team (dat 24/7 werkt, omdat Dental Monitoring wereldwijd wordt gebruikt) werkt uit naam van de behandelaar om jou berichten te sturen in de app. Hierdoor is het mogelijk dat je soms een bericht over jouw behandeling ’s nachts ontvangt.
 • Daarna wordt de scan nogmaals beoordeeld in de praktijk door jouw behandelaar.
 • Indien jouw behandelaar bij het controleren van jouw scan een aanvullende opmerking aangaande jouw behandeling heeft, zul je een extra bericht van ons ontvangen in de app.
 • Belangrijk voor jou om te weten: ongeacht hoe vaak je per maand scant, de declaratie voor een controle wordt slechts één keer per maand aan jou berekend.

Hoe start je met de app Dental Monitoring?

 1. Je krijgt van ons een e-mail met daarin de link voor het downloaden van de app Dental Monitoring.
 2. Download de app op jouw telefoon.
 3. Na het installeren van de app klik je op de activeringslink in de e-mail die je van ons hebt ontvangen.
 4. De app wordt geopend en gekoppeld aan jouw gegevens. Tevens geef je in de app aan op welk tijdstip jij een melding wilt krijgen om de een scan te maken.

Als je een vraag wilt sturen naar jouw behandelaar druk je in de Dental Monitoring app op het envelop-icoontje. Schrijf jouw bericht en druk op 'Send'. Het verstuurde bericht verschijnt dan op jouw tijdlijn. Als de behandelaar jou een bericht stuurt of antwoord geeft op jouw vraag, krijg je hier een melding van op jouw telefoon en per e-mail. Het bericht van de behandelaar is zichtbaar op jouw tijdlijn in de app. Naast de berichten van jouw behandelaar zijn de ingestuurde scans, de gestelde vragen, het gegeven antwoord en wanneer je een scan moet maken ook terug te vinden op jouw tijdlijn.

Download de app

Wil je alvast de Dental Monitoring app downloaden op jouw telefoon? Klik dan op één van de onderstaande button om de Dental Monitoring app te downloaden.

Android

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Dental Monitoring.

Dental Monitoring

Ben je verplicht om gebruik te maken van Dental Monitoring?

Ja. We hebben er bewust voor gekozen dat wij onze Spark patiënten uitsluitend behandelen wanneer wij hen ook virtueel kunnen volgen. Zo kunnen wij meteen ingrijpen wanneer dit nodig is. Zo ben je sneller klaar én werkt het ook kostenbesparend. Je hoeft op deze manier minder vaak fysiek langs te komen.

DSC6371

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op!

Marieke

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl