Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08896

Wat is een gnatholoog?

De tandarts-gnatholoog houdt zich bezig met klachten van het kauwstelsel in de ruimste zin van het woord. Bij gnathologie kun je denken aan pijn in de kaken, bij kauwen, oorpijn, openingsbeperking of hoofdpijnen en niet zo zeer aan tandpijn.

Scroll down

De tandarts-gnatholoog houdt zich bezig met klachten van het kauwstelsel die kunnen leiden tot pijn in de kaken, oorpijn, hoofpijn of pijn bij het kauwen. De oorzaken zijn zelden te wijten aan tanden of kiezen maar moet gezocht worden in de kauwspieren die bijvoorbeeld overbelast zijn. Ook kunnen problemen in het kaakgewricht redenen zijn voor pijn waarbij je soms pijnlijke knappen kunt ervaren of waarbij je je mond niet ver meer kunt openen. Daarnaast spelen psychosociale- of algemeen medische aspecten een belangrijke rol bij het ontstaan. De gnatholoog werkt dan ook vaak samen met fysiotherapeut of psycholoog.

Binnen onze praktijk, is tandarts Leon Verhagen erkend gnatholoog. Dit is uniek in het oosten, gezien de meeste gnathologen werkzaam zijn in het westen van het land. Een aanwist voor de Achterhoek.

Herken jij jezelf in de bovenstaande klachten? Maak dan een afspraak bij Leon Verhagen om samen te werken naar een oplossing voor je klachten.

Voor het maken van een afspraak bij Leon Verhagen verwijzen we je graag door naar ons contact pagina