Verhagen Volledig Mondzorg Gecomprimeerd 2700px 06505

Stoptober

Het is alweer een week oktober - oftewel Stoptober! Wordt het steeds lastiger om de sigaret of vape te laten liggen? Wij geven je graag wat extra motivatie om het stoppen toch door te zetten! Dit is namelijk veel beter voor je algehele gezondheid, je mondgezondheid én je portemonnee.

Scroll down

Iedereen weet dat roken en vapen slecht is voor je gezondheid. Maar, wanneer je dit al voor lange tijd doet, is het natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan om ermee te stoppen. Dit nieuwsbericht staat helemaal in het teken van de impact van roken en vapen op je mondgezondheid.

Wil je weten wat er mogelijk is met jouw gebit? Doe het gratis online consult

Vapen

Vapen blijft - ondanks het verbod - nog erg populair onder jongeren. Tieners beginnen tegenwoordig vaak vroegtijdig met vapen en door de zoete (en een heleboel) smaakjes, raken zij onbewust verslaafd aan nicotine. Dit is alarmerend voor zowel de algehele gezondheid als de mondgezondheid, omdat het schadelijke gevolgen heeft. Wij hebben de gevolgen voor het gebit kort voor je op een rijtje gezet:

  • De chemicaliën tasten je tandglazuur aan, waardoor je sneller gaatjes en verkleuringen krijgt.
  • Je tandvlees kan gaan irriteren en ontsteken door de damp die vrijkomt, wat kan leiden tot parodontitis.
  • Vapen vermindert je speekselproductie. Dit geeft een verhoogd risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen.

We hebben al eerder een nieuwsbericht geschreven over de schadelijke gevolgen van vapen. Klik op onderstaande button voor uitgebreide informatie.

De schadelijke gevolgen van vapen

NicotiNEE

Burgerinitiatief NicotiNEE heeft onderstaande video in samenwerking met jongeren gemaakt die al op jonge leeftijd zijn begonnen met vapen. In de video vertellen zij over wat de gevolgen van 'onschuldig' vapen voor hun inhield.

NicotiNEE is een burgerinitiatief voor een verbod op de verkoop van alle nicotinehoudende producten aan iedereen die geboren is vanaf 1 januari 2012. Deze maatregel gaat effect hebben vanaf 2030 als kinderen die in 2012 zijn geboren 18 jaar worden. Vanaf dat moment gaat elk jaar de leeftijdsgrens van het verkoopverbod met 1 jaar omhoog en ontstaat er een nicotinevrije generatie. Wil jij hier meer informatie over? Neem dan een kijkje op de website.

Roken

Ook roken is erg slecht voor je mondgezondheid. Hoewel roken en vapen qua werking van elkaar verschillen, komen de gevolgen relatief overeen. Daarnaast zien we dat mensen die vapen, later vaak overstappen naar roken. Dit zijn de schadelijke gevolgen van roken:

  • Slechte adem.
  • Verkleuring van de tanden (gelig).
  • Het sneller krijgen van gaatjes.
  • Een grotere kans op tanvleesontstekingen.
  • Op de lange termijn een verhoogt risico op mondkanker.
IMG_2455

Op weg naar een goede mondgezondheid

Wij van Verhagen Volledig Mondzorg juichen het alleen maar toe als jij hebt besloten om te stoppen met vapen en/ of roken. We kunnen dan écht stappen ondernemen om je mond weer gezond of gezonder te maken. Samen met de (paro-)preventie-assistente en tandarts maken we je lach weer stralend. Bij mensen die veel hebben gerookt, zijn tandvleesbehandelingen vaak nodig.

Wil jij aan de slag met je gebit?

Team Verhagen Mondzorg Winterswijk
Schrijf je in
Whats App Image 2020 08 13 at 16 56 43
Doe het gratis online consult
DSC6041

Is jouw tandvlees gezond?

Ik help je graag op weg

Iris

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl