Whatsapp Image 2018 01 16 At 10 57 41

Silvia en Dribbel op bezoek bij kinderdagverblijf

Onze kindertandverzorgster Silvia en Dribbel brengen regelmatig een bezoek aan verschillende kinderdagverblijven. Zij geven hier op een speelse manier voorlichting over de tandarts.

Scroll down

Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al bewust gemaakt worden over wat een tandarts doet, mondhygiëne en hun gebit. Ook om, een aanwezige, angst weg te nemen voor de tandarts. Kinderen moeten niet het idee hebben dat een afspraak bij de tandarts pijnlijk is.

Whatsapp Image 2018 01 16 At 10 57 23

Tijdens het bezoek legt Silvia veel uit en laat zij aan de kinderen zien hoe zij het beste kunnen poetsen. Dit demonstreert ze samen met Dribbel. Ook gaat ze samen met de kinderen tandjes tellen, vertelt ze over wat een tandarts doet en gaat ze met kinderen in gesprek over tanden, kiezen, poetsen en de tandarts. Aan het eind krijgen alle kindjes een leuk presentje mee naar huis.

Afgelopen dinsdag hebben Silvia en Dribbel een bezoek gebracht aan Kinderopvang De Bosarck in Aalten. Omdat het een gezellige en succesvolle ochtend was zullen Silvia en Dribbel vandaag weer een bezoekje brengen aan Kinderopvang De Bosarck.

Lijkt het jou leuk om Silvia en Dribbel op bezoek te krijgen in jouw klas of op jouw kinderdagverblijf? Neem dan contact met ons op, zodat wij samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.