BLEACH FOTO 3

Veilig en effectief jouw tanden laten bleken met de Smartbleach-methode

Hoe ziet deze bleekbehandeling er precies uit?

Scroll down

Smartbleach-methode: veilig en effectief jouw tanden laten bleken

Ben je op zoek naar een veilige manier om jouw tanden te bleken, met een blijvend effect? Dan is de Smartbleach-methode de perfecte behandeling voor jou! In tegenstelling tot veel bleekbehandelingen die worden aangeboden in schoonheidssalons, is deze behandeling 100% veilig voor de gezondheid. Sinds 2012 mag bleken alleen nog door een tandarts worden uitgevoerd. Schoonheidsspecialisten die de behandeling nog aanbieden zijn in overtreding omdat het een voorbehouden handeling is. De veiligheid van je tanden is bij deze schoonheidsspecialisten niet gegarandeerd. Daarbij is de Smartbleach-methode ook veel effectiever dan de behandelingen in schoonheidssalons of de onveilige doe-het-zelf bleekbehandelingen. Het effect is blijvend, waardoor je niet na een jaar alweer terug hoeft te komen voor een nieuwe behandeling.

Hoe gaat het bleken van mijn tanden met de Smartbleach-methode in zijn werk?

De Smartbleach-methode kan alleen door een gespecialiseerde tandarts worden uitgevoerd. In onze praktijk wordt deze behandeling uitgevoerd door Karin Wassink en Wafae Abdellaoui, zij hebben hier een speciale opleiding en training voor gevolgd. De bleekmethode is gebaseerd op een combinatie van een actieve gel en een sterk, geconcentreerd Smartbleach licht. Jouw tanden worden hierbij niet opgewarmd, waardoor jouw tandglazuur niet beschadigd zal raken en de tand niet oververhit raakt. Zo wordt voorkomen dat de tand kan afsterven. In tegenstelling tot elke andere behandeling wordt er met de Smartbleach-methode op een dieper niveau gebleekt. Het Smartbleach licht zorgt ervoor dat het tandbeen wordt gebleekt, de plek waar de verkleuring van de tanden zit.

Stap 1: De voorbereiding

Ter voorbereiding op de behandeling heb je allereerst een gesprek met de tandarts, waarin jouw verwachtingen worden besproken. De tandarts zal nagaan wat de mogelijkheden zijn van de behandeling. Als jij tand- of tandvleesproblemen hebt, worden die als eerste aangepakt. Het is belangrijk dat jouw gebit in goede conditie is voordat de bleekbehandeling wordt uitgevoerd. Een week voor de daadwerkelijke behandeling, worden jouw tanden grondig gereinigd door ons. Hierbij wordt waar mogelijk tandsteen verwijderd, zodat de Smartbleach-behandeling perfect kan worden uitgevoerd.

Stap 2: De dag van de behandeling

Op de dag van de behandeling bereidt de behandelaar de actieve Smartbleach-gel voor. Er wordt een bijtstuk met een afzuigsysteem in jouw mond geplaatst. Tijdens de behandeling draag je een speciale bril die jouw ogen beschermt tegen het sterke laserlicht. Jouw tanden worden gereinigd met speciaal puimsteenpoeder. Zo kan de Smartbleach-gel optimaal werken. Vervolgens wordt de mond gespoeld, waarna er een kunststof bescherming wordt aangebracht tussen jouw tanden en het tandvlees. Hiermee wordt jouw tandvlees beschermd tijdens de behandeling.

Nu wordt de Smartbleach-gel voor het eerst aangebracht. De gel blijft ongeveer 3 keer 9 minuten op jouw tanden zitten. Tijdens deze minuten, zal de behandelaar alle tanden tegelijk belichten met de Smartbleach-laser. De intensiteit van deze laser wordt indien nodig aangepast, afhankelijk van de verkleuringen op jouw tanden. Hierna wordt de Smartbleach-gel verwijderd. De behandelaar spoelt jouw tanden uitgebreid met water en blaast ze daarna droog. Daarna wordt de kunststof bescherming weer uit jouw mond verwijderd.

Tot slot wordt er fluoride gel aangebracht op jouw tanden. De fluoride deeltjes in de gel zetten zich vast op de kristalstructuur van de tand. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk, glanzend tandoppervlak!

BLEACH FOTO 5

Wat moet ik doen na het tanden bleken?

Na de bleekbehandeling krijg je een advies voor een whitening tandpasta mee naar huis. De eerste twee weken na de behandeling dien je deze tandpasta één keer per week te gebruiken om de externe verkleuring tegen te gaan. Tevens krijg je van ons leefregels mee. Het is van groot belang dat je de eerste weken kleurstoffen in je dranken en voedsel mijdt. Deze beïnvloeden het resultaat negatief. Denk hierbij aan rode wijn, bieten, rode kool, pastasaus, rode sauzen, drop, chocolade, etc. Als je vullingen hebt, kun je deze achteraf laten vervangen door vullingen die mooi aansluiten bij jouw nieuwe tandkleur. Dit kan al ongeveer twee weken na de behandeling worden uitgevoerd. De kleur is op dat moment stabiel en de vulling kan zich dan perfect aan het tandweefsel hechten.

Kan elk gebit gebleekt worden?

Het is belangrijk als je erover nadenkt om een bleekbehandeling te ondergaan, om een consult afspraak in te plannen bij de tandarts. De tandarts zal tijdens dit consult bekijken wat de mogelijkheden zijn van een bleekbehandeling.

Tanden die als uitgang kleur de zogenaamde vita kleur A en B (bruin- geeltinten) hebben kunnen over het algemeen beter gebleekt worden dan de kleuren C en D (grijstinten). Deze laatste kleuren worden wel helderder maar zullen nooit zo’n wit effect bereiken. Hier moet je, je van te voren wel bewust van zijn. Daarnaast speelt de tandstand een rol. Tanden die wat terug gekanteld staan in de mond reflecteren het licht niet goed waardoor ze donkerder lijken. Na het bleken worden de tanden altijd nog iets donkerder, dan direct na het bleken.

Schoonheidssalons bleken vaak met een bleeksysteem dat zuur bevat. Dit bleeksysteem zal de tanden altijd lichter laten lijken; helaas is dat het gevolg van het beschadigen van het glazuur oppervlak. Vergelijk dit met een autoruit waar een bakkei op is gegooid. Omdat deze verbrijzeld is lijkt deze wel heel wit, maar het glas is kapot en zal er uit vallen. Zo gebeurt dit ook met de glazuurkristallen van jouw tanden. Bij ons basisch bleeksysteem treedt dit niet op; vergelijk dit met een autoruit waar je een wit papier achter houdt. Wit en glad!

Doet deze bleekbehandeling pijn?

Sommige mensen ervaren na of tijdens de behandeling wat hinder, maar die verdwijnt na maximaal één dag. Jouw tanden zullen door de behandeling niet gevoeliger worden, voor bijvoorbeeld koud of warm.

Wat zijn de kosten voor het bleken van mijn tanden?

Als je van plan bent om jouw tanden te laten bleken, is het logisch dat je benieuwd bent naar de kosten hiervan. De tandarts zal hiervoor een begroting opmaken wanneer er een indicatie is voor het bleken van jouw tanden. Naast de kosten voor de behandeling worden er ook nog kosten voor het reinigen van jouw gebit, fluoride, gebruik van beschermingsmateriaal en het maken van een foto in rekening gebracht. Deze kosten zijn in te dienen bij de zorgverzekeraar. Als je aanvullend verzekerd bent kan dit gedeeltelijk worden vergoed.

Bovengenoemd bedrag is een indicatie, want de kosten van tanden bleken variëren. Deze zijn afhankelijk van welke delen van jouw gebit je wilt laten bleken. Het is daarom verstandig om een consult afspraak in te plannen zodat de kosten voor jou berekend kunnen worden.

Wil jij witte tanden?

Ben je overtuigd geraakt van de Smartbleach-methode en wil je graag jouw tanden bij ons laten bleken? Neem dan contact op met ons Verhagen Volledig Mondzorg-team. Ook als je nog meer vragen hebt over de behandeling mag je altijd contact met ons opnemen. Bel, mail of WhatsApp met ons. We zitten voor je klaar om je nog meer advies te geven of om een afspraak voor je in te plannen!