Fb Suiker Challenge

De Nationale Suiker Challenge

Het Diabetes Fonds start vandaag met de Nationale Suiker Challenge: een week lang eten en drinken zonder toegevoegde suikers.

Scroll down

Veel mensen zijn zich niet bewust van hoeveel suiker zij dagelijks binnen krijgen. Ook het toevoegen van suikers aan producten wordt een steeds groter probleem. Om die reden heeft Diabetes Fonds de Nationale Suiker Challenge campagne bedacht. Deze campagne is van 19 november t/m 23 november 2018. Deze campagne is erop gericht om mensen bewust te maken van hun suikerinname en hulp te bieden bij het maken van gezonde keuze. Volgens Algemeen Directeur Hanneke Dessing is dit hard nodig: “Gemiddeld krijgen we 1,5 tot 2 keer meer suiker binnen dan goed voor ons is. Vaak zonder dat we het in de gaten hebben, door toegevoegde suikers in producten. Deelnemers ontvangen het digitale Suiker Challenge Magazine met informatie, tips en 21 heerlijke recepten zonder toegevoegde suikers. Daarnaast krijgen ze gedurende de week steun en inspiratie per e-mail.”

Wist je dat?

  • We krijgen iedere dag 1,5 tot 2 keer meer suiker binnen dan goed voor ons is.
  • Veel toegevoegde suikers zitten onder schuilnamen verstopt in potjes, pakjes en zakjes.
  • Te veel suiker is een belangrijke veroorzaker van overgewicht bij kinderen en volwassenen.
  • Inmiddels heeft bijna de helft van de volwassenen in ons land overgewicht.
  • Mensen met overgewicht hebben een grotere kans op diabetes type 2.
  • Te veel suiker je gebit aantast.

Ben jij je bewust van hoeveel suiker je op een dag binnen krijgt en durf jij deze challenge aan? Doe dan mee en meld je snel aan! Of klik hier voor meer informatie over de challenge.

Bron: Diabetes Fonds