DSC6080

Mondzorg tijdens je zwangerschap

Bij Verhagen Mondzorg begrijpen we hoe belangrijk het is om je gebit goed te verzorgen tijdens deze bijzondere periode. Hormoonschommelingen kunnen leiden tot veranderingen in je tandvlees, waardoor je meer kans hebt op bijvoorbeeld ontstoken tandvlees.

Scroll down

Maak je geen zorgen; je kunt nog steeds naar de tandarts blijven gaan tijdens je zwangerschap. Het is echter wel van belang om aan te geven dat je zwanger bent. Sommige behandelingen worden mogelijk uitgesteld tot na de zwangerschap vanwege een verhoogd risico. Onze tandartsen, mondhygiënistes en (preventie) assistentes adviseren je graag over de beste manier om je gebit te verzorgen gedurende deze periode.

Neem contact op met ons op

Zwangerschapsgingivitis

Tijdens de zwangerschap kan het voorkomen dat je last krijgt van gevoelig tandvlees, ook wel bekend als 'zwangerschapsgingivitis'. Dit komt door veranderingen in hormoonspiegels, waardoor je tandvlees roder en gezwollen kan raken en kan gaan bloeden tijdens het tandenpoetsen.

Onze mondhygiënisten en (paro),-preventie assistentes kunnen je helpen bij het schoonhouden van je gebit met de juiste tandenborstel en aanvullende middelen, om verdere problemen te voorkomen.

Wat is het verschil tussen een mondhygiëniste en een preventie-assistente?

Wat je zelf kunt doen?

Hier zijn enkele tips voor een gezonde mond tijdens de zwangerschap:

  1. Poets je tanden twee keer per dag gedurende twee minuten met fluoride tandpasta.
  2. Reinig dagelijks de ruimte tussen je tanden en kiezen met tandenstokers, ragers of flossdraad.
  3. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot maximaal 7 per dag.
  4. Last van ochtendmisselijkheid? Het is natuurlijk al vervelend genoeg, maar door het overgfeven kan je het glazuur van je tanden kwetsbaar maken. We raden aan om je mond goed te spoelen met water of een fluoride mondspoelmiddel voordat je je tanden poetst.

Röntgenstraling

We begrijpen dat je je misschien zorgen maakt over röntgenfoto's tijdens de zwangerschap. Maak je geen zorgen, bij Verhagen Mondzorg maken we alleen röntgenfoto's van het gebit of de kaak, en de straling komt niet in de buurt van het ongeboren kind. Indien nodig maken we alleen in de hoogst noodzakelijke gevallen röntgenfoto's.

Jouw mondgezondheid is onze prioriteit tijdens deze bijzondere fase van je leven. Ons team staat klaar om je te begeleiden en te adviseren over de beste mondzorgroutine voor een stralende glimlach tijdens en na de zwangerschap.

DSC6041

Graag een afspraak inplannen?

Ik help je graag op weg

Iris

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl