Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08960

Kinderboekenweek

Van 2 t/m 13 oktober 2024 is het alweer de 70ste editie van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: 'Lekker Eigenwijs!'. Wij delen graag leuke kinderboeken op het gebied van mondverzorging met jullie!

Scroll down

Bij Verhagen Mondzorg hebben wij een eigen Kidsclub die zich inzet voor een goede mondgezondheid bij kinderen vanaf het moment dat hun eerste tandje doorbreekt. Onze kindertandverzorgsters weten namelijk als geen ander dat het soms een strijd kan zijn om bij kinderen (goed) hun tanden te poetsen. Ook wanneer zij zelfstandig tandenpoetsen, merken wij dat dit nog niet altijd goed - of van harte - gaat. Hoe maak je het belang van een gezonde mond en tandenpoetsen spelenderwijs leuk? Wij helpen je graag op weg met leuke boeken!

Heeft jouw kind nog nooit de tandarts bezocht? Kom langs bij ons in de praktijk.
Tandenpoetsdag 1024x1024

De grote tandenpoetsdag - Sophie Schoenwald

Het eerste boek dat wij persoonlijk altijd erg leuk vinden, is 'De grote tandenpoetsdag' van Sophie Schoenwald. Het boek speelt zich af in een dierentuin. De dieren zijn daar gestopt met tandenpoetsen, waardoor het er stinkt. De bezoekers blijven weg, dus verzint de directeur een plan: hij organiseert een grote Tandenpoetsdag!

Egel Egbert krijgt tandpasta op zijn rug en samen gaan ze langs bij alle dieren. Voor de tanden van de giraf moet Egbert hoog de lucht in! En de muil van de leeuw is een heus avontuur. Toch lukt het de dappere egel zelfs om het gebit van de haai weer helemaal fris te krijgen. Maar... vergeet hij niet iemand?

Stoppen met Foppenboek kinderboekenweek

Het Stoppen met Foppen Boek - Vivienne van Eijkelenborg en Difrax

Stoppen met de speen is best moeilijk, maar wel belangrijk! Te lang spenen is niet goed voor het gebit. Het Stoppen met Foppenboek is een 15-daags stappenplan dat kinderen spelenderwijs voorbereidt op het afscheid nemen van hun vertrouwde speen. Op de laatste dag wordt gevraagd de fopspeen op te sturen naar SoeSoe de Fopspenenfee.

Wil je alvast een inkijkje? Het Stoppen met Foppen Boek is gratis te downloaden. Wanneer je echter de gedrukte versie versie koopt, krijg je leuke extra's.

Het Stoppen met Foppen Boek
Weg met de vieze kiezen beestjes kinderboek tandarts

Weg met de Viezekiezenbeestjes - Vivian den Hollander

Tandarts Jula laat zien hoe de viezekiezenbeestjes smullen van restjes eten die tussen je tanden blijven zitten. De viezekiezenbeestjes maken gaatjes in je tanden om er in te wonen. Maar gelukkig laat de tandarts ook zien hoe je van die nare beestjes afkomt. Ze vertelt je niet zo vaak te snoepen en goed je tanden te poetsen! Met haar vrolijke tandenpoetslied is dat niet alleen leuk om te doen, je weet ook precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt.

Woezel Pip naar de tandarts kinderboek

Woezel & Pip naar de tandarts - Guusje Nederhorst

De boekjes van Woezel & Pip blijven erg populair. In dit boek staat alles in het teken van een tandartsbezoek. Woezel & Pip gaan samen met hun vriendje Buurpoes naar de tandarts. De tandarts leert hoe je je gebit goed beschermd tegen de Gaatjesmonsters en legt uit wat wisselen is.

Bobbi naar de tandarts Kinderboek

Bobbi naar de tandarts - Monica Maas

Bobbi naar de tandarts is een vrolijk voorleesboek om peuters en kleuters voor te bereiden op een (eerste) bezoekje aan de tandarts. Hoe ziet alles eruit? En hoe ruikt het bij de tandarts?

Bobbi en zijn vriendjes zeggen dat de tandarts er voor iedereen bij hoort; jong en oud. Of je het nu interessant vindt of stiekem toch best spannend... Als Bobbi het kan, kan jij het ook!

Kindertandverzorging bij Verhagen Mondzorg

Wil jij graag meer informatie over hoe wij ons bij Verhagen Mondzorg inzetten voor een goede mondgezondheid voor je kind? Lees dan snel verder op onze pagina over kindertandverzorging.

Zoeken jullie nog een tandarts in Lichtenvoorde, Winterswijk, Aalten of Groenlo? Jullie gezin is bij ons van harte welkom! Inschrijven kan gemakkelijk via onze website:

Schrijf je in
DSC6713

Wil je een afspraak plannen voor je kind?

Ik help je graag op weg

Charlaine

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl