Shutterstock_1628745568_0

Update: Coronavirus (COVID-19)

Ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) treffen wij ook maatregelen.

Scroll down

Update woensdag 22 april 2020

Net als alle andere tandartspraktijken in Nederland, werd ook binnen onze praktijk vanaf dinsdag 16 maart jl. alleen nog acute mondzorg verleend.

Gedurende deze weken hebben we zeker niet stilgezeten. Wij hebben deze tijd benut om binnen onze praktijken verdere aanpassingen en maatregelen door te voeren, zodat we jou met een gerust hart kunnen blijven behandelen. Vanaf donderdag 23 april 2020 zullen wij de reguliere mondzorg weer hervatten. Wij volgen daarmee de adviezen op van de brancheorganisatie en het RIVM.

Hiervoor hebben wij wel jouw medewerking nodig:

 • We verzoeken je vriendelijk niet eerder dan 5 minuten voor jouw afspraak je te melden bij de receptioniste en in de wachtkamer plaats te nemen.
 • We vragen je om alleen naar de praktijk te komen; als het echt niet anders kan, mag er maximaal 1 begeleider meekomen.
 • Bij de ingang van onze praktijken hangt een dispenser met handdesinfectie. We verzoeken je direct bij binnenkomst deze te gebruiken en jouw handen te desinfecteren.
 • Houd in de wachtkamer voldoende afstand (1,5 meter) tot andere patiënten en onze medewerkers.
 • De tijdschriften, kranten en het speelgoed zijn uit de wachtkamer verwijderd.
 • Jouw behandelaar haalt je op voor de behandeling en zal jou verdere instructies geven.
 • Indien het bij het maken van een vervolgafspraak druk is aan de balie, kun je ook aangeven dat je jouw vervolgafspraak per e-mail van ons wilt ontvangen.

Al deze maatregelen zijn erop gericht om de 1,5 meter afstand in de praktijk zoveel mogelijk in acht te nemen.

Mocht je een afspraak hebben in de komende tijd, dan kun je ervan uitgaan dat deze afspraak normaal door gaat. Tenzij je ouder bent dan 70 jaar; dan zullen wij contact met jou opnemen en samen een besluit nemen of de afspraak doorgaat of dat we deze gaan verzetten.

Had je een afspraak in de periode van dinsdag 16 maart t/m vandaag, woensdag 22 april 2020, dan hoef je geen contact met de praktijk op te nemen. Wij zullen contact met jou opnemen om deze afspraak z.s.m. weer in te plannen.

Mocht jij of één gezinslid symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, niezen loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet naar de praktijk. Dit alles natuurlijk om mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Bedankt voor jou begrip en hopelijk zien wij je snel in één van onze praktijken!

Update vrijdag 10 april 2020

Sinds 16 maart jl. verlenen wij alleen nog acute zorg en volgen zo de landelijke richtlijn. Daarom blijven we tot dinsdag 28 april 2020 gesloten met uitzondering van spoedeisende tandheelkundige hulp. Mochten onze koepelorganisatie KNMT, ANT, NVM en ONT, in samenspraak met de overheid, het advies geven eerder te openen, dan zullen wij hier gehoor aan geven. Wij zullen je hier dan van op de hoogte stellen.

Heb je voor 28 april 2020 een afspraak? Dan hoef je geen contact met ons op te nemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de afspraak opnieuw in te plannen.

Wij hebben jouw en onze gezondheid hoog in het vaandel staan. Om die reden hebben wij verschillende maatregelen genomen in onze praktijk om dit te kunnen waarborgen. Zo zal jouw bezoek aan onze praktijk anders verlopen dan je van ons gewend bent.

Wat kun je verwachten? Zie hiervoor onderstaande instructiefilm over jouw bezoek aan onze praktijk.

Bij acute zorg verzoeken wij je eerst telefonisch contact met ons op te nemen en niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 8.00-12:00 en 13:30-17.00 uur en op vrijdag van 08:00 - 12:00 uur op 0544-371260. Heb je een afspraak in onze praktijk voor acute zorg? Kom dan alleen naar de praktijk en laat degene die jou eventueel begeleidt wachten in de auto of op de parkeerplaats.

Onder acute zorg wordt verstaan:

 • Trauma (ongevallen).
 • Nabloeding na een behandeling.
 • Acute, heftige pijn.
 • Acute ontstekingen.
 • Een ortho-klacht (bracket los, draad die prikt). Mocht er twijfel bestaan over de voortgang van de Insignia beugel of de Spark Aligners, stuur dan een foto ter beoordeling naar ons via WhatsApp, 06-89971209.


Mocht je symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet naar de praktijk. Dit alles natuurlijk om mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Intussen zullen wij jou via onze website en social media kanalen zoveel mogelijk op de hoogte houden.

We rekenen op jouw begrip en hopen je snel weer te kunnen ontvangen op één van onze praktijken!

Update dinsdag 7 april 2020

Het is nu een week geleden dat de regering heeft aangegeven dat de genomen maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, verlengd zijn tot en met dinsdag 28 april 2020. Het is echter onduidelijk of deze maatregelen ook gelden voor ons als tandartspraktijk.

Onze koepelorganisaties KNMT, ANT, NVM en ONT zijn hierover nog in overleg. In afwachting van de uitkomst van deze gesprekken hebben wij besloten om tot dinsdag 14 april 2020 alleen acute mondzorg te verlenen.

Wij hopen jou snel meer informatie te kunnen geven over wanneer we jou weer voor reguliere mondzorg in één van onze praktijken kunnen verwelkomen.

Update dinsdag 24 maart 2020

Sinds een week wordt er door ons alleen nog acute zorg verleend op onze praktijk Lichtenvoorde. Door de aangescherpte maatregelen die gisteravond, maandag 23 maart jl, bekend zijn gemaakt, zijn wij ook genoodzaakt om onze regels voor acute zorg aan te scherpen.

Het volgende verzoek aan jou:

 • Kom je voor acute zorg? Kom dan alleen naar de praktijk of laat diegene met wie je bent wachten in de auto of op de parkeerplaats.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen in de wachtruimte en bij de receptie.
 • Neem altijd eerst telefonisch contact met ons op en kom niet zomaar naar de praktijk. Wij zijn van maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 8.00-12:00 en 13:30-17.00 uur en op vrijdag tussen 8:00-12:00 uur op 0544-371260.

Onder acute zorg wordt verstaan:

 • Trauma (ongevallen)
 • Nabloeding na een behandeling
 • Acute, heftige pijn
 • Acute ontstekingen
 • Een ortho-klacht (bracket los, draad die prikt)

Mocht je symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.

Update maandag 16 maart 2020

Coronavirus: Wij verlenen alleen nog acute zorg!

Je bent van ons gewend dat jouw gezondheid de hoogste prioriteit heeft. Op advies van onze koepelorganisaties KNMT, ANT, NVM en ONT hebben wij besloten om vanaf morgen alleen nog acute zorg te verlenen. Deze acute zorg wordt verleend op onze praktijk in Lichtenvoorde. De praktijken Aalten en Groenlo zullen vanaf morgen gesloten zijn.

Afspraken voor niet acute behandelingen worden tot nader order uitgesteld. Heb jij voor 6 april 2020 een afspraak? Dan nemen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met jou op om de afspraak opnieuw in te plannen.

Deze maatregel is tenminste van kracht tot maandag 6 april 2020. Bij acute zorg verzoeken wij je eerst telefonisch contact met ons op te nemen en niet zomaar naar de praktijk te gaan. Wij zijn van maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 8.00-12:00 en 13:30-17.00 uur en op vrijdag van 08:00 - 12:00 uur op 0544-371260.

Onder acute zorg wordt verstaan:

 • Trauma (ongevallen)
 • Nabloeding na een behandeling
 • Acute, heftige pijn
 • Acute ontstekingen
 • Een ortho-klacht (bracket los, draad die prikt)

Indien je een (lang)lopende behandeling hebt en je hebt hierover vragen, neem dan contact op met de praktijk. Ook voor overige vragen over jouw behandeling kun je, je per e-mail ([email protected]) wenden tot de praktijk.

Mocht je symptomen van het coronavirus hebben, zoals hoesten, loopneus, keelpijn en koorts, én een acute tandheelkundige klacht: Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.

Intussen zullen wij jou via onze website (www.volledigmondzorg.nl) en social media kanalen zoveel mogelijk op de hoogte houden.

We rekenen op jouw begrip.

Update zondag 15 maart 2020

Onze praktijk volgt de richtlijnen van het RIVM op, dit betekent dat we tot nader order normaal geopend zijn voor patiënten zonder symptomen van het coronavirus en die (spoedeisende) behandelingen hebben gepland.

Wij vragen dan ook aan onze patiënten, met de volgende klachten; hoesten, ademhalingsproblemen en/of koorts om thuis te blijven en de afspraak, het liefst per mail, te annuleren.

Wij willen je allemaal graag goede zorg blijven verlenen en vragen dan ook om je medewerking en begrip.

Techniek-handhygiëne

Dinsdag 3 maart 2020

Daarom het verzoek aan jou:

 • Ben jij in getroffen gebieden geweest en heeft jouw behandeling geen spoedeisend karakter, bespreek dit met de receptioniste. Wij stellen dan voor om de afspraak te verplaatsen tot minstens 14 dagen na het laatste moment dat jij je in die regio bevond.
 • Wij zijn gewend jou te begroeten door jou de hand te reiken. Er is ons geadviseerd om dit nu niet te doen. Dit in jouw en ons belang. Wij vragen jouw begrip hiervoor.
 • In onze wachtkamers hangen dispensers met desinfectiemiddel. Je kunt je handen desinfecteren vóór, maar zeker ook ná je bezoek.
 • Raak met jouw handen niet jouw gezicht aan, in het bijzonder de ogen, neus en mond niet.
 • Hoest en nies in een tissue of binnenkant van jouw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
 • Was je handen regelmatig.
Cookie instelling

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Op de cookiepagina kun je altijd je instellingen weer wijzigen. Privacy Statement | Naar cookiepagina

Weigeren Accepteren