Bo Dusseldorp

Bo: "Bij kinderen ligt mijn passie!’

Bij tandartsenpraktijk Verhagen Volledig Mondzorg richt Bo Dusseldorp (24) zich op de behandeling van kinderen. Kinderen benader je anders dan volwassenen. Zij vragen een rustige omgang en meer geduld van de behandelaar, vertelt de jonge tandarts.

Scroll down

AALTEN/L'VOORDE - Het verschil tussen de gewone tandarts en de tandarts die zich speciaal richt op kinderen zit volgens Bo vooral in de aandacht om de jonge patiëntjes gerust te stellen. "Ik praat heel veel met kinderen, vertel wat ik doe en geef aan de ouder die erbij is ook uitleg. Op deze manier bouw je vertrouwen op. Als tandarts wil je graag dat ze met meer plezier naar de tandarts gaan. Soms zijn mensen bang voor de tandarts. Dat kan dan ook overslaan op de kinderen. Ik wil ouders en kinderen het gevoel geven dat er geen reden is voor angst. Des te eerder je dit lukt, des te prettiger het verloop. Je moet wel de medewerking en betrokkenheid van ouders hebben."

Bo Dusseldorp studeerde dit voorjaar cum laude af als tandarts. Ze heeft tandheelkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en maakt nu deel uit van een team van acht tandartsen bij Verhagen Volledig Mondzorg. Zij vertegenwoordigen meerdere specialismen die allemaal onder één dak te vinden zijn. "We kunnen volledige mondzorg bieden met de allernieuwste technologieën. We werken met 3D-printers, scanners, etc. voor bijvoorbeeld beugels of kronen", zegt Carmen Damen van de praktijk. Bo zal samen met kindertandverzorgster Silvia van Hagen de kindertandheelkunde, binnen de drie praktijken, op zich nemen.

Bo heeft tijdens haar studie tandheelkunde in de praktijk gewerkt als assistent en preventie medewerkster. Gedurende haar opleiding voor tandarts is ze erachter gekomen dat ze zich meer wilde specialiseren in de kindertandheelkunde. Tijdens haar stage in Brazilië heeft ze zich hier volledig voor ingezet en zich vooral bezig gehouden met de tandproblematiek van kinderen. "Daar is de status van tandheelkundige zorg heel anders. Er is een enorm contrast tussen arm en rijk. In Nederland zijn kinderen tot de 18 jaar honderd procent verzekerd voor de tandarts. Wij merken dat veel ouders dit niet weten en hierdoor niet met hun zoon/dochter naar de tandarts gaan. Dit betreuren wij ten zeerste. Pijn komt niet meer voor bij behandelingen. Het leren omgaan met het onbekende vormt de grote uitdaging.”

Bo zal binnen de praktijken de kindertandheelkunde op zich nemen. Ze zal vooral aanwezig zijn op de vestigingen Aalten en Lichtenvoorde. Verhagen Volledig Mondzorg vindt tandheelkunde bij kinderen heel belangrijk.

Vind jij het gebit van jouw kinderen ook belangrijk? Maak dan een afspraak bij tandarts Bo. Dit kun je doen door contact op te nemen met de praktijk, balie@verhagenmondzorg.nl of via telefoonnummer: 0544-371260. Hopelijk zien wij jou met jouw kinderen snel in één van onze praktijken!