Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08767

Week van Snoep Goed!

In de week van 15 t/m 21 januari 2024 is het weer zover: de week van Snoep Goed! Iedereen snoept, maar het is belangrijk om hier een gezond balans in te vinden. Met deze leuke uitdaging verbeter je je snack keuzes.

Scroll down

Verantwoord snacken

Dit jaar is de vierde editie van de Week van Snoep Goed. Deze week staat helemaal in het teken van gezonde keuzes maken op het gebied van snacken. Want zeg nu eerlijk, alleen bij het woord 'snacken' denken we vaak al aan ongezonde lekkernijen. Laten we het nieuwe jaar beginnen met het maken van verantwoorde keuzes op het gebied van tussendoortjes. Dit is ook veel beter voor je mondgezondheid. Hier helpen we je bij Verhagen Mondzorg graag bij!

Verhagen Volledig Mondzorg Gecomprimeerd 2700px 06490

Stapje voor stapje naar een gezonde levensstijl

De challenge is om een week lang geen ongezonde tussendoortjes te eten. Voor een week is dat goed te doen, maar wij adviseren om dit ook op lange termijn vol te houden.

In veel tussendoortjes zitten namelijk toegevoegde suikers. Dit zijn suikers die we niet nodig hebben om gezond te blijven en is de belangrijkste oorzaak van het krijgen van diabetes. Het Diabetes Fonds Nederland telt al ruim één miljoen mensen met diabetes type 2. Dit aantal groeit wekelijks met bijna duizend mensen. Toegevoegde suikers zijn daarnaast ook slecht voor je gebit. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Gezonde voeding, gezond gebit

Veel mensen weten dat suikers slecht zijn voor je gebit, maar waarom weten ze vaak niet. In onze mond zitten bacteriën, zowel goede als slechte. Deze bacteriën zetten de suikers die je binnenkrijgt om in zuren. Zuren tasten je tandglazuur aan. Je tandglazuur kan zichzelf herstellen, maar dat heeft wel tijd nodig. Als je de hele dag door veel snoept, is de kans op gaatjes dus groter. Om deze reden is het belangrijk om standaard je tanden te poetsen met een fluoride tandpasta. Fluoride maakt het glazuur van tanden namelijk harder en helpt zo om bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld zuurstoten. Wil je meer weten over fluoride? Je leest het hier.

Socials Verhagen Volledig Mondzorg Liike 08604

Wat doen we bij Verhagen Mondzorg?

Binnen Verhagen Mondzorg kunnen we natuurlijk niet achterblijven! Wij houden ook van snoep en chocola, maar maken gezonder snoepen makkelijker door arbeidsfruit aan te bieden. Zo hebben alle collega's altijd de mogelijkheid om een verantwoorde keuze te maken tijdens de pauze.

We willen onze patiënten graag helpen aan een gezonde mond. Want snoepen hoeft helemaal niet slecht te zijn als je een goede balans weet te vinden tussen ongezond en gezond. We helpen jou graag op gebied van voorlichting, reiniging en eventueel restauraties.

Project Tandgaaf

Project Tandgaaf is een speciale methode voor kinderen van 0 tot 18 jaar bij de tandarts en mondhygiëniste. Het is een proces om je kind stapje voor stapje gewend te laten raken met de tandarts. Tandgaaf is gericht op preventie: het voorkomen van problemen aan het gebit.

Een behandelaar coacht jouw kind. Samen gaan zij aan de slag om je kind een goede mondgezondheid te geven en te behouden. Dit doen ze door bijvoorbeeld iedere afspraak te kijken hoeveel tandplak er aanwezig is in de mond en welke risicofactoren er nog meer zijn. Daarnaast krijgen kinderen uitleg over hoe ze goed hun tanden moeten poetsen en kunnen ze een poetsdiploma verdienen! Op deze manier proberen we je kind te motiveren om actief bezig te zijn met hun mondgezondheid.

Wil je meer weten over Tandgaaf? Je leest het op deze pagina.

Kindertandheelkunde in de basisverzekering

Mondzorg voor kinderen onder de 18 jaar valt onder de basisverzekering en is daarom vrijwel helemaal gratis. We raden het daarom aan om je kind vanaf hun tweede levensjaar regelmatig bij ons langs te laten komen. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het voorkomt ook angst op latere leeftijd.

Een vertrouwensband opbouwen speelt daarom een belangrijke rol. Wil je meer informatie over hoe we bij Verhagen Mondzorg te werk gaan? Je leest het op onze pagina over kindertandheelkunde.

Bronnen

Week van Snoep Goed. (g.d.). Snoep Goed Magazine. Van https://www.weekvansnoepgoed.n...

DSC6701 1

Graag een afspraak inplannen?

Ik help je graag op weg

Marita

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl