Verhagen Volledig Mondzorg Niice Digital Marketing 01899 min

Kronen of facings uit het buitenland? Liever niet!

Je hoort het steeds vaker; mensen die naar het buitenland gaan voor een tandartsbezoek. Dit omdat de kosten voor het plaatsen van bijvoorbeeld kronen of facings daar een stuk lager liggen. Wij snappen dat dit aantrekkelijk is, maar raden dit zeer af. Waarom? Lees snel verder!

Scroll down

Naar de tandarts in het buitenland

We hebben het allemaal wel eens voorbij zien komen: BN'ers die naar het buitenland reizen voor het 'perfecte gebit'. Dit omdat de kosten voor grote behandelingen in het buitenland lager liggen dan in Nederland. De eigen, vaak gezonde, tanden worden ver afgeslepen, om er vervolgens spierwitte kronen of facings op te laten zetten. Dit lijkt in het begin misschien alles waarvan je had gedroomd, maar veel BN'ers geven aan toch spijt te hebben hebben van hun nieuwe gebit.

Wij van Verhagen Mondzorg vinden het jammer om dit te zien. Bij ons staat het streven naar het behoud van de eigen tanden namelijk centraal. Dit doen we door het leveren van preventieve zorg en het oplossen van bestaande gebitsproblemen. Mocht het toch blijken dat je een kroon nodig hebt, kijken we altijd samen met jou naar de meest natuurlijke oplossing. Daarnaast vergeten veel mensen rekening te houden met de volgende risico's wanneer ze voor een behandeling naar landen als Turkije of Hongarije afreizen:

Verhagen Volledig Mondzorg Niice Digital Marketing 01885 min

Extra kosten

Ten eerste kunnen de kosten die je in gedachten hebt exclusief nazorg zijn. Nazorg is essentieel bij medische ingrepen. Stel dat er na de ingreep complicaties optreden, dan kan het zijn dat de kosten voor jezelf zijn. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je terug moet reizen naar het land waar je de ingreep hebt ondergaan. De kans is dan groot dat je dan alsnog meer geld kwijt bent dan wanneer je direct een Nederlandse tandarts bezoekt!

Betrouwbaarheid van de praktijk

Ook de praktijken die zulke behandelingen aanbieden worden niet altijd goed onderzocht. Wat is hun reputatie? Kan je certificeringen vinden? Zijn de beoordelingen positief? En sterker nog, bestaan ze wel echt? Je moet zelf veel onderzoek doen en dan heb je alsnog geen garantie dat je bij een betrouwbare praktijk wordt geholpen. Deze onzekerheid brengt alleen maar stress met zich mee.

Ga voor zekerheid

Kortom, als je overweegt om voor bijvoorbeeld kronen of facings naar het buitenland af te reizen moet je als patiënt veel onderzoek doen naar het totaalplaatje. Hieronder vallen kwaliteit, veiligheid, hygiëne en nazorg. Zelfs als je denkt dat je je goed hebt ingelezen, kan je nog voor verrassingen komen te staan. Bovendien is de kans dat je na een mislukte ingreep alsnog eindigt bij een Nederlandse tandarts aanzienlijk groot. Ons advies is daarom: ga voor zekerheid! In Nederland worden voorafgaand aan een behandeling duidelijke afspraken gemaakt en er is geen taalbarrière.

Je behandeling bij Verhagen Mondzorg

Bij Verhagen Mondzorg staat streven naar het behoud van eigen tanden centraal. Ons team van specialisten helpt jou hierbij door het verlenen preventieve zorg, of door het oplossen van bestaande gebitsproblemen.

Wanneer één of meerdere tanden dusdanig beschadigd zijn, kijken we altijd samen met jou naar een passende, natuurlijke oplossing. Hier kan het plaatsen van een kroon of brug de ideale uitkomst zijn. Facings worden vaak geplaatst als mensen niet tevreden zijn over een tand; bijvoorbeeld omdat deze is afgebroken of omdat deze verkleurd is.

Omdat wij alle mondzorg onder één dak bieden, kan jouw probleem misschien ook wel op een andere manier worden verholpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beugel of bleken. Wil je graag weten wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

DSC6212

Graag een afspraak plannen?

Ik help je graag op weg

Debbie

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl