DSC6768

Maak kennis met tandarts Diyou!

Bij Volledig Mondzorg hebben we alle disciplines in huis om volledige mondzorg te bieden. Maar welke disciplines zijn dat, wat doen onze mensen en waardoor worden zij gemotiveerd? Dit keer vertelt tandarts Diyou haar verhaal.

Scroll down

Even voorstellen

Diyou is sinds 2022 tandarts bij Verhagen Mondzorg, maar was als jong meisje al in de praktijk te vinden. “Mijn moeder werkte hier, waardoor ik sinds jongs af aan al patiënt ben. Bovendien heb ik hier tijdens mijn studententijd in de vakanties en weekenden veel gewerkt als mondhygiëniste. Het was dus alleen maar passend dat ik hier na mijn afstuderen bleef werken als tandarts!” Met een diploma voor de opleiding Mondzorgkunde én de opleiding Tandheelkunde op zak is Diyou nu bezig zich te specialiseren.

Al van jongs af aan geïnteresseerd in tandheelkunde

“Op mijn 9e gaf ik een spreekbeurt over het onderwerp 'tanden' voor mijn basisschoolklas. En wat nam ik mee? Tandmodellen van Verhagen Mondzorg natuurlijk! Ook kreeg ik plaque-kleurtabletjes mee, waarmee kinderen konden zien hoe goed ze hadden gepoetst. Hoe paarser, hoe slechter, maar voor een stel kinderen was de paarse kleur natuurlijk interessanter.” En in vriendenboekjes? Daar stond standaard als antwoord op de vraag wat ze later wilde worden “tandarts of dolfijnentrainer”.

DSC6757

Van mondhygiëniste tot tandarts en specialist

Hoewel het altijd al haar doel was om tandarts te zijn, volgde ze eerst de opleiding tot mondhygiëniste: “Ik heb middelbaar onderwijs gevolgd in Australië waar natuurkunde geen verplicht vak was. Hierdoor bleek het lastiger om toegelaten te worden tot de opleiding Tandheelkunde. Toch wilde ik meer dan alleen Mondzorgkunde en heb ik er in mijn laatste studiejaar voor gezorgd dat ik mee kon doen aan de selectie voor Tandheelkunde. Ik werd aangenomen en de rest is verleden tijd!”

Diyou is nu bezig met een cursus voor de beugels die we bij Verhagen Mondzorg aanbieden. Zo wil ze zich in de toekomst blijven ontplooien in bepaalde specialisaties.

Werken als tandarts bij Volledig Mondzorg

Reguliere tandartscontroles, diverse tandheelkundige behandelingen en verschillende doelgroepen zoals kinderen, volwassenen, ouderen en angstige patiënten: geen dag is hetzelfde voor Diyou. “Er is voldoende afwisseling! Gedurende dag werk ik samen met een assistente, wat ik na het zelfstandig werken als mondhygiënist in een behandelkamer erg gezellig vind.”

Het leukste van het werk? “Werken met mensen, hen helpen en blij maken. Dat kan door pijn weg te nemen, door tanden - en daarmee het gezicht - te verfraaien, of door adviezen en tips te geven.” Ook vind ze het een mooie uitdaging om mensen die een bezoek aan de tandarts eng vinden een prettige ervaring te bieden.

DSC6762

Dé gouden tip voor patiënten

“Je gebit is een kostbaar bezit, dus wees er zuinig op. Dat is wat mij betreft de ultieme tip op het gebied van mondgezondheid. Een goede mondverzorging is bovendien de basis waar je zelf de verantwoordelijkheid voor hebt en kunt nemen, dus begin daar!”

3x dit maakt werken bij Verhagen Mondzorg bijzonder volgens Diyou

1. De collega’s.

Er heerst een fijne, gemoedelijke sfeer onder de collega’s. Tussen alle disciplines wordt samengewerkt en iedereen staat voor elkaar klaar om te helpen. We doen het echt samen!

2. De praktijk.

Doordat we één praktijk hebben met meerdere vestigingen, werk je elke dag samen met andere collega’s en kom je op verschillende locaties. Daardoor voelt elke dag anders. Bovendien heeft innovatie hier een hoge prioriteit, waardoor je echt de ruimte hebt jezelf te ontwikkelen als professional.

3. Tandheelkunde.

Binnen deze baan zijn er continu ontwikkelingen, op allerlei vlakken! Stilstaan is geen optie. Daar hou ik van.

DSC6484

Graag een afspraak bij Diyou plannen?

Ik help je graag op weg

Mireille

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl