Goed

Maak kennis met Karin!

Bij Verhagen Mondzorg hebben we alle disciplines in huis om volledige mondzorg te bieden. Maar welke disciplines zijn dat, wat doen onze mensen en waardoor worden zij gemotiveerd? Dit keer vertelt Karin haar verhaal.

Scroll down
DSC6028

Even voorstellen

Karin kwam ruim 25 jaar geleden bij Verhagen Mondzorg binnen als zij-instromer. "Ik werkte altijd in de zorg, maar wilde graag regelmatige werktijden. Om die reden ging ik op zoek naar iets anders!"

Hoe Karin bij ons terecht is gekomen kwam heel spontaan. "Mijn zoon zat bij Leon Verhagen in behandeling voor de beugel. Deze ging kapot en die had ik zelf een beetje provisorisch gemaakt. Leon zei tegen mijn zoon: "Nou, dat heeft je moeder goed gedaan, die kan hier zo komen werken!" Zo gezegd, zo gedaan. De rest is geschiedenis."

Groei binnen Verhagen Mondzorg

Karin is hier begonnen als tandartsassistente. Ondertussen was zij bezig met de opleiding tot preventie assistente, zodat zij ook zelfstandig behandelingen kon uitvoeren. "Preventie betekent het voorkomen van tandvleesproblemen. Dit doe ik door het geven van voorlichting over hoe je je mond gezond kan houden en door het uitvoeren van gebitsreinigingen. Door de jaren heen ben ik mij ook gaan specialiseren in paro-preventie, wat het behandelen van tandvleesproblemen betekent. Door deze specialisatie wordt het werk een stuk diverser."

Stilzitten heeft Karin niet gedaan. Naast (paro-)preventie, heeft ze zich ook gespecialiseerd in het bleken van tanden en kiezen. Binnen Verhagen Mondzorg doen wij dit volgens de Smartbleach-methode. In onderstaande video zie je hoe zo'n behandeling eruit ziet:

Integrated Dentistry

Binnen Verhagen Mondzorg hebben wij een eigen opleidingscentrum genaamd Integrated Dentistry, waar Karin een ondersteunende rol heeft bij de cursussen tot (paro-)preventie-assistente. "Ik vind het leuk om hier deel van uit te maken, omdat je bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van collega's." En het leukste moment? "Wanneer iedereen zijn of haar diploma in ontvangst mag nemen!"

385909412 803595881776070 219616811474061510 n

25 jarig jubileum

Dat Karin het diverse werk leuk blijft vinden, blijkt wel aan haar jarenlange inzet. Op 2 oktober 2023 was Karin precies 25 jaar bij ons in dienst. Deze mijlpaal kon natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! Karin werd door de collega's in het zonnetje gezet met onder andere een mooie bos bloemen en een lekkere slagroomtaart.

Op de vraag of ze zichzelf dit werk nog even ziet doen, zegt Karin: "Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn omscholing, ik voel mij helemaal thuis in dit beroep."

Dé gouden tip voor patiënten

"De gouden tip is: zorg goed voor jezelf. Je bent maar twee keer per jaar een half uur bij mij voor een behandeling, advies en sturing. Al die andere dagen ben je zelf verantwoordelijk voor je mondverzorging."

Drie aspecten die het werken bij Verhagen Mondzorg, volgens Karin, bijzonder maakt

1. De verscheidenheid aan mensen

"Elke patiënt heeft zijn eigen hulpvraag. Omdat ik hier al zo lang werk, heb ik soms zowel de ouders als hun kinderen behandeld. Hierdoor leer je families best goed kennen en bouw je echt een band met ze op."

2. Doorgroeimogelijkheden.

"De praktijk laat je groeien. Je kennis en kunde wordt steeds groter en daarmee je werk gevarieerder."

3. Het team

"Binnen dit team voel ik mij veilig, waardoor ik de doorgroeimogelijkheden ook durfde te benutten. Ik geniet er daarnaast van om nieuwe collega's en stagiaires rond te leiden. Zo kan ik mijn enthousiasme delen, en tegelijkertijd de nieuwste lesmethodes vanuit de opleidingen aanhoren. Het is een wederzijdse leermogelijkheid."

DSC6701 1

Graag een afspraak bij Karin plannen?

Ik help je graag op weg

Marita

Receptioniste

0544 371260
0689971209
balie@verhagenmondzorg.nl